Skype Me
 
Prekių krepšelis
0 prekių
 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

 
Gamintojai
 
Parašyk žinutę
 

Žuvies ikrai



Ikrai – ypatingas delikatesas, gurmaniško pasimėgavimo, prabangos, rafinuotumo ir didelių pinigų simbolis. Kiekvienas nors kartą ragavęs šių sūrokų, pikantiško skonio grūdelių bandė patirti tą nenusakomą paslaptingumo, romantikos, šventinio išskirtinumo pojūtį, kuris sukirba jau vien ištarus žodį „ikrai“...

Skaitykite daugiau: http://skonis.lrytas.lt/-12007308561200222636-ikrai-paslaptingieji-%C5%BEuv%C5%B3-kiau%C5%A1in%C4%97liai.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy



Ikrai – ypatingas delikatesas, gurmaniško pasimėgavimo, prabangos, rafinuotumo ir didelių pinigų simbolis. Kiekvienas nors kartą ragavęs šių sūrokų, pikantiško skonio grūdelių bandė patirti tą nenusakomą paslaptingumo, romantikos, šventinio išskirtinumo pojūtį, kuris sukirba jau vien ištarus žodį „ikrai“...

Ikrai maistingesni už mėsą, pieną bei nemažai kitų produktų. 100 g ikrų yra 270–280 kcal, apie 30 g baltymų, 13–17 g riebalų, apie 4 g angliavandenių, 1 700 mg natrio, 51 mg kalcio, fosforo, taip pat vitaminų D, A, C, E, B2, D12, PP. Ikruose esantis lecitinas mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Visaverčiai ikrų baltymai priskiriami globulinams, albuminams. Taip ikruose yra polinesočiųjų riebalų rūgščių, apie 2 proc. mineralinių medžiagų (P, S, K, Na, Ca, Mg, Si, Zn, Fe, Mn, J ir kt.). Tokią nepaprastai gausią sudėtį lemia tai, kad ikriukas yra būsimas žuvies jauniklis, o palikuonims užauginti ir išsaugoti bet koks organizmas sudaro pačias geriausias sąlygas. Juodieji ikrai vartotini, jei organizmui trūksta geležies, hemoglobino. Raudonuosiuose ikruose esančios medžiagos normalizuoja kraujospūdį, skatina ląstelių atsinaujinimą, be to, gerina širdies veiklą, juose esantis magnis veikia atpalaiduojamai.

             www.zuviesikrai.lt

Šioje kategorijoje nėra produktų.